Často kladené dotazy

Co je to evidence, jak to funguje?
Čas poslední změny před 5 měsíci

Evidencí se v Pionýru rozumí vedení všech informací o organizačních jednotkách a registrovaných členech v systému RISP. Povinně musí jednou ročně v lednu odevzdat každý pobočný spolek, oddíl i klub tzv. řádnou evidenci. Zpracovává ji zpravidla vedoucí jednotky (vedoucí oddílu/klubu/pionýrské skupiny, předseda krajské organizace a předseda Pionýra).

Od 1. prosince je možné řádnou evidenci začít připravovat - upravit informace o jednotkách, aktualizovat údaje členů, přidávat a odebírat členství na jednotkách či jmenovat nebo odvolat funkcionáře jednotlivých jednotek. Do 31. ledna musí vedoucí jednotky řádnou evidenci odeslat ke schválení. 

V průběhu roku můžeš samozřejmě přidávat další členy a oddíly, pak je ale potřeba odeslat tzv. hlášení o doregistraci členů; a pokud změníš některé z údajů o jednotce (název, bankovní spojení a další), je třeba odeslat tzv. změnovou evidenci.

Co přesně evidence obnáší a jaké jsou důležité či povinné položky, určuje Směrnice pro registraci, kterou najdeš na Úložišti zde.

Prosím čekejte!

Prosím čekejte... bude to chvilka!